شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴  |  Saturday, 07 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۹۳۹۰
تاریخ انتشار : ۲۷ : ۰۹ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۸

دکتر لطیفی کارشناس برنامه شهری و منطقه ای پیرامون هزینه گران آسفالت و نگه داشت و استفاده از آن  گفت : نه تنها نگهداشت آسفالت هزینه گرانی را به شهرداری تحمیل می کند بلکه در صورت بی کیفیت بودن محصول خودروها عبوری از روی این آسفالت ها نیز متحمل هزینه های گزافی خواهند بود.

به گزارش خبرنگار دیباچه ، سالانه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه‌ نگه داشت آسفالت‌های تهران است که با افزایش تورم این نرخ افزایش می‌یابد، شهرداری در تهران، ۳ کارخانه آسفالت فعال و چند معدن دارد که در یک شیفت کاری 3500 تن آسفالت تولید کرده و حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد ارزان‌تر از بخش خصوصی به فروش می‌رساند و به صورت رایگان در اختیار مناطق شهرداری تهران، قرار می‌دهند.

آسفالت برای تهیه، نگه داشت و استفاده نیازمند شرایط خاص و ویژه‌ای است که اگر در هر مرحله یعنی تولید، نگه داشت، و غیره با مشکلی مواجه شود بر روی کیفیت آن تأثیر گذاشته و در این شرایط تنها نظارت دقیق می‌تواند مانع از آن شود که کیفیت آسفالت کاهش پیدا کند.

پیرامون آسفالت های شهری خبرنگار دیباچه با دکتر لطیفی کارشناس برنامه ریزی شهری و منطقه ای و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی به گفتگو نشست .

دکتر غلامرضا لطیفی به خبرنگار دیباچه گفت: پیش از آنکه آسفالت برای یک خیابان مورد استفاده قرار گیرد قطعا ابتدا باید زیرساختهای آن ساخته شود و پس از طراحی و ساخت زیرساخت ها اقدام به ریختن آسفالت در کف خیابان صورت بگیرد که متاسفانه در خیلی از خیابان‌های شهری این امر لحاظ نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه برخی اوقات به صورت تعجیلی اقدام به آسفالت یک خیابان صورت می‌گیرد تصریح کرد: این آسفالت ها در مقابل گرما مقاوم نبوده و با روندگی در اثر اقلیم باعث ایجاد چاله و دست انداز می شود .

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه با تاکید بر اینکه شهرداری تهران دارای ۲۲ منطقه است که می تواند در این امر گره گشا باشد،گفت: شهرداری می تواند هر شهردار را موظف کند که وب لاینی برای ترمیم آسفالت های منطقه خود در نظر بگیرند و با در نظر گرفتن این تایم و محدوده مناطق را ملزم به ترمیم چاله ها و دست اندازهای ناشی از تخریب آسفالت های خیابان ها نمایند و در غیر اینصورت امتیاز منفی برای آن حوزه و منطقه در نظر گرفته شود.

وی با تاکید بر اینکه هزینه های بالایی در برابر ترمیم آسفالت های خیابان ها در نظر گرفته می شود تصریح کرد: البته تحمیل هزینه های بیشتری نیز برای شهروندان به دنبال دارد که بیشتر این هزینه ها به خودروهای شخصی است که از این خیابان‌ها عبور می‌کنند و آسیب‌هایی که به این خودروها وارد می‌شود هزینه‌های گرانی را برای صاحبان آن به دنبال دارد همچنین در شب که دید کمتری نسبت به خیابان ها وجود دارد این آسیب‌ها به مراتب بیشتر خواهد بود و حتی ممکن است ایجاد تصادف کند.

وی با اشاره به زیرساختهای خیابانها در شهرهای دیگر از جمله اصفهان گفت: شهر اصفهان در بحث آسفالت به کیفیت آن توجه ویژه ای دارد لذا به همین دلیل در مقایسه آسفالت اصفهان با تهران دو مفهوم متفاوت را می توان جستجو کرد.تهران با این که بزرگترین کلان شهر کشور است و فرض بر اینکه بزرگراه‌ها بتواند از کیفیت آسفالت بهتری برخوردار باشند، وزن خودروها و تردد شبانه روزی بر روی آسفالت بزرگراهها به مرور نه که شاید در کوتاه مدت به تخریب آسفالت منجر شود.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه با توجه به وزن خودروها و تردد آنها نمی توان به ماندگاری بیشتر آسفالت های امیدوار بود خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیم که موجب تخریب برخی از این آسفالت ها میشود ترمیم خیابان ها بلافاصله در دستور کار شهرداری قرار بگیرد چرا که حتما باید زیرساخت های لازم برای آسفالت های شهری در نظر گرفته شده و اگر کیفیت مناسبی نداشته باشد شرکت مسئول مورد مواخذه قرار بگیرد ودر واقع نیازمند یک امر نظارت در حوزه مدیریت شهری است که از بیس برنامه ریزی تا طراحی و اجرا باید به طور جدی دنبال شود.

گفت و گو از : آذر رجبی

منبع: دیباچه
برچسب ها: آسفالت
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳